brombærsnitter
Mad

Brombærsnitter på marcipanbund

27. december 2015
af Carsten Kyster, Maja Ambeck Vase, Gitte Heidi Rasmussen og Marie Melchior
Foto: Columbus Leth, Jakob Helbig, Bjørn Jakobsen og Betina Hastoft
Servér de dekorative brombærsnitter til nytårschampagnen i stedet for kransekage. De smelter i munden og pynter på bordet! Her får du opskriften på brombærsnitter på marcipanbund

Brombærsnitter på marcipanbund 10 stk.

Tid: 30 minutter. Køletid, dej: 1 time. Bagetid: 6-8 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL BROMBÆRSNITTER PÅ MARCIPANBUND MARCIPANBUNDE 150 g hvedemel 50 g flormelis 100 g marcipan 100 g koldt smør ½ æg FYLD OG PYNT 100 g flormelis lidt vand tørrede spiselige blomster frysetørrede bær 100 g brombærsyltetøj Et godt alternativ til brombærsnitter kan være den klassiske hindbærsnitte. Få opskriften på hindbærsnitter med hjemmelavet marmelade

Opskrift - sådan laver du brombærsnitter på marcipanbund

1. Marcipanbunde: Bland mel og flormelis i en skål. Riv marcipanen, og rør den i melblandingen. Riv smørret, og smuldr det i dejen. Saml dejen med ægget uden at ælte for meget, og form dejen til en kugle. Læg den på køl 1 times tid. 2. Rul dejen ud med en kagerulle i 3 mm’s tykkelse mellem 2 stykker bagepapir. Udstik små cirkler på ca. 5 cm i diameter med en rund kageudstikker. Bag bundene i ovnen ved 200° i 6-8 minutter. Lad dem køle helt af. 3. Fyld og pynt: Rør flormelis og vand til glasur, og smør halvdelen af marcipanbundene med glasur. Pynt med tørrede blomster og frysetørrede bær. Smør brombærsyltetøj på den anden halvdel af bundene, og saml dem 2 og 2. Kan du ikke helt undvære kransekagen nytårsaften? Vi har samlet 8 forrygende opskrifter på kransekage - se dem her

Læs også