brombærparfait
Desserter

Brombærparfait

Den sartlilla parfait lyser smukt op på sensommerbordet. Du kan også indfryse isen i portionsskåle. Her får du opskriften på en skøn brombærparfait

Brombærparfait

Tid: 20 minutter. Frysetid: Mindst 5 timer
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 æggeblommer
100 g sukker
200 g brombær
2½ dl piskefløde
4 æggehvider
en springform
 
TIL SERVERING
200 g brombær
en lille håndfuld usaltede
pistacienødder
citronverbena
 
PRØV OGSÅ: Vild med brombærparfait? Så vil du sikkert også elske en hvid chokoladeparfait med brombær. Få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du brombærparfait

 
1. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt med en elpisker. Blend 200 g brombær med en stavblender, og vend dem i æggemassen. Pisk fløden til blødt flødeskum. Pisk æggehviderne stive. Vend først flødeskummet i brombærblandingen, og vend dernæst æggehviderne i. Beklæd  springformen med husholdningsfilm, og hæld parfaitmassen i formen. Frys parfaiten i mindst 5 timer.
 
2. SERVERING: Vend parfaiten ud af formen, og pynt med 200 g brombær, pistacienødder og blade af citronverbena.
 
PRØV OGSÅ: Mandelkage med brombær