Desserter

Brændt hvid chokolade med lakridsis, blåbær og estragon

af Camilla Zarah Lawes 27. december 2014
Foto: Columbus Leth
Nytårsmenu: Giv den fuld gas med den perfekte nytårsmenu. Her får du opskriften på en skøn dessert bestående af brændt hvid chokolade med lakridsis, blåbær og estragon

Brændt hvid chokolade med lakridsis, blåbær og estragon til 6 personer

Den hvide chokolade bages i ovnen og får en skøn karamel-agtig smag.

INGREDIENSER 75 g hvid chokolade 125 g friske blåbær 30 friske estragonblade 1 l god lakridsis lakridspulver  

Opskrift - sådan laver du brændt hvid chokolade med lakridsis, blåbær og estragon

  Hak chokoladen fint. Fordel chokoladen i en bradepande foret med bagepapir. Rist den i ovnen ved 200° i 4 minutter. Lad chokoladen køle af, og hak den groft. Fordel chokoladen på 6 tallerkener. Drys med blåbær og estragon. Læg en stor kugle is ovenpå, og drys med lakridspulver.   VINMENU Le Arche Prosecco: Vinen er tør, men har samtidig en blød smag. Selaks Sauvignon Blanc: Flot, klar og rank stil, som bakkes op af en dejlig frugtsyre. Chablis La L’arme D’or: Vinen har en lys gul farve, en duft af blomster og et hint af røg. Masi Modello Hvid: Tør med harmonisk syre og en god smøragtig fylde.  Lindemans Pinot Noir: Fyldig vin med en frugtrig smag. Contrada di San Felice: Mørk, tæt og markant med en god portion garvesyre.