Blåbær muffins med hvid chokolade
Brød og bagværk

Blåbær muffins med hvid chokolade

21. august 2009
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Lækre blåbær muffins med masser af chokolade og saftige blåbær. Mums, hvor de smager godt.

Disse blåbær muffins tager ingen tid at bage, og du kan både bruge friske og frosne blåbær. De holder sig friske et par dage, hvis de ikke er spist inden. Blåbær muffins med hvid chokolade kan også fryses til senere brug.

Opskrift på blåbær muffins med hvid chokolade

12 stk.

Det skal du bruge til blåbær muffins med hvid chokolade
275 g sigtet hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 nip salt
1 tsk. økologisk vaniljepulver (eller 2 tsk. vaniljesukker)
110 g lyst rørsukker (eller alm. sukker)
2 æg
60 g smeltet smør
2½ dl cheasyfraiche 9 %
75 g grofthakket hvid chokolade
2 dl friske eller frosne blåbær
en fast muffinform

Pynt:
glasur, lyserød eller
citronglasur

Sådan laver du blåbær muffins med hvid chokolade

Sigt mel og bagepulver sammen. Kom salt, sukker og vanilje i. Pisk æggene let sammen i en anden skål, og vend smeltet smør i. Rør cremefraichen i, og bland det med de tørre ingredienser. Vend hakket chokolade og blåbær i til sidst.

Kom dejen til blåbær muffins i smurte muffinforme, eller fór formene med bagepapir, så det danner en lille krave (ser sødt ud). Bag dine blåbær muffins midt i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter.

Lad de færdigbagte blåbær muffins køle helt af, inden du pynter dem med glasur.

Server blåbær muffins med hvid chokolade sammen med en god kop kaffe eller te.

Prøv også:

Kunne du lide vores blåbær muffins? Så kan du roligt prøve vores chokoladekage med paranødder, som er mindst ligeså god.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også