Desserter

Appelsinpocheret pære

af Julie Hey 13. oktober 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Fin dessert med pocheret pære og is rullet i mandelflager.

Fin dessert med pocheret pære og is rullet i mandelflager.Appelsinpocheret pære (Tid: 25 min. + trækketid)

Ingredienser Fremgangsmåde 1 liter vaniljeis4 modne pærer4½ dl appelsinjuice50 g sukker10 peberkorn2 kviste timian30 g ristede mandelflager

Skær isen i 4 stykker, læg hvert stykke på husholdningsfilmog rul sammen til en pølse. Frys is-pølserne ned igen.Skær bunden af pærerne, og fjern kernehuset med spidsen af en gulerodsskræller eller lille kniv. Skræl pærerne - lad stilken sidde som pynt.Kog appelsinjuice op med sukker, peberkorn og timian, og sæt forsigtigt pærerne ned i gryden. Kog dem i lagen i ca. 10 min. under låg.Tag gryden af varmen og lad pærerne afkøle i lagen evt. i køleskabet.Sæt evt. 4 dybe tallerkener i køleskabet samtidig. Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande, hvis du ikke allerede har gjort det.Fordel appelsinsauce og pærer i 4 tallerkener.Rul isen i de ristede mandelflager og server den i skiver til de appelsinpocherede pærer.

Gæstemenu med 4 retter til 4 for 400 kr.

Forret:Svampesuppe medsprøde croutoner Mellemret:Gratinerede æblermed gedeost Hovedret:Timianstegt svinemørbradmed efterårsgrønt Dessert:Appelsinporcheretpære