Appelsinkage med ricotta
Brød og bagværk

Appelsinkage med ricotta

4. november 2015
af madredaktionen
Den italienske friskost giver kagen en sødlig og frisk smag. Få opskriften på den friske appelsinkage med ricotta her

Appelsinkage med ricotta

Tid: 20 minutter. Bagetid: 50 minutter. DET SKAL DU BRUGE TIL APPELSINKAGE MED RICOTTA125 g blødt smør250 g sukkerkorn af 1 vaniljestang4 æg250 g mandelmelsaft og skal af 1 usprøjtet appelsin250 g ricotta50 g mandelflagerflormelis1 springform, 24 cm i diameterlidt smør til formen Et godt alternativ til appelsinkage kan være en ægte italiensk klassiker - citrontærte med marengs. Få opskriften her

Opskrift - sådan laver du appelsinkage med ricotta

Tænd ovnen på 160°. Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i en skål til en cremet og luftig masse. Pisk æggene i, 1 ad gangen, og rør mandelmel og fintrevet appelsinskal i med en ske. Vend ricotta i dejen. Fordel dejen i den smurte form, og drys med mandelflager. Bag kagen i ovnen i 45-50 minutter, til overfladen er gylden. Tjek med en kødnål eller lignende, om kagen er gennembagt. Pres appelsinsaft over den varme, friskbagte kage, og lad den køle helt af i formen. Drys flormelis og evt. mere appelsinskal over kagen lige før servering. TIP: I stedet for appelsinen kan du bruge saft og skal af en usprøjtet citron. PRØV OGSÅ: Kokoskugler med appelsin

Læs også