appelsinkage
Desserter

Appelsinkage med ricotta

af madredaktionen 4. november 2015
Den italienske friskost giver kagen en sødlig og frisk smag. Få opskriften på den friske appelsinkage med ricotta her

Appelsinkage med ricotta

Tid: 20 minutter. Bagetid: 50 minutter.   DET SKAL DU BRUGE TIL APPELSINKAGE MED RICOTTA 125 g blødt smør 250 g sukker korn af 1 vaniljestang 4 æg 250 g mandelmel saft og skal af 1 usprøjtet appelsin 250 g ricotta 50 g mandelflager flormelis 1 springform, 24 cm i diameter lidt smør til formen   Et godt alternativ til appelsinkage kan være en ægte italiensk klassiker - citrontærte med marengs. Få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du appelsinkage med ricotta

  Tænd ovnen på 160°. Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i en skål til en cremet og luftig masse. Pisk æggene i, 1 ad gangen, og rør mandelmel og fintrevet appelsinskal i med en ske. Vend ricotta i dejen. Fordel dejen i den smurte form, og drys med mandelflager. Bag kagen i ovnen i 45-50 minutter, til overfladen er gylden. Tjek med en kødnål eller lignende, om kagen er gennembagt. Pres appelsinsaft over den varme, friskbagte kage, og lad den køle helt af i formen. Drys flormelis og evt. mere appelsinskal over kagen lige før servering.   TIP: I stedet for appelsinen kan du bruge saft og skal af en usprøjtet citron.   PRØV OGSÅ: Kokoskugler med appelsin