Annonce
Brød og bagværk
14. november 2011

Æblekage med kardemomme, citron og chokolade

Kagen er nem at tilberede, og den smager pragtfuldt, især når den stadig er lun. Så sæt den i ovnen, lige før dine gæster kommer, og lad den dejlige duft brede sig
Af: Camilla Zarah Lawes
Æblekage med kardemomme, citron og chokolade

Foto: Lars Ranek

(10 personer)
4 æg
200 g fint rørsukker
200 g smeltet smør
fintrevet skal af 1 økocitron
korn af 1 stang god vanilje
1 spsk. kardemomme
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 madæble (belle de boskoop el. golden delicious) i fine terninger
40 g mørk chokolade,
grofthakket
3 madæbler (belle de boskoop el. golden delicious)
i tynde både
1 spsk. kanel
6 spsk. rørsukker

TILBEHØR
2½ dl piskefløde pisket til skum eller cremefraiche

Pisk æggene godt med sukkeret. Tilsæt smør, citronskal, vaniljekorn og kardemomme, og rør godt. Sigt mel og bagepulver i dejen. Vend æbleterningerne og den hakkede chokolade forsigtigt i dejen, og kom dejen i en smurt, sukkerdrysset rund springform på 24 cm. Læg æblebåde på dejen, og tryk dem let ned i den (de fylder godt, men det er okay). Bland kanel og sukker, og drys det over kagen. Bag den i en 175° varm ovn i 35-40 minutter, og servér den lun med koldt flødeskum eller cremefraiche.

Annonce
Annonce

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.