Desserter

Æblekage med kardemomme, citron og chokolade

14. november 2011
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Kagen er nem at tilberede, og den smager pragtfuldt, især når den stadig er lun. Så sæt den i ovnen, lige før dine gæster kommer, og lad den dejlige duft brede sig

(10 personer)4 æg200 g fint rørsukker200 g smeltet smørfintrevet skal af 1 økocitronkorn af 1 stang god vanilje1 spsk. kardemomme225 g hvedemel1 tsk. bagepulver1 madæble (belle de boskoop el. golden delicious) i fine terninger40 g mørk chokolade,grofthakket3 madæbler (belle de boskoop el. golden delicious)i tynde både1 spsk. kanel6 spsk. rørsukker

TILBEHØR2½ dl piskefløde pisket til skum eller cremefraiche

Pisk æggene godt med sukkeret. Tilsæt smør, citronskal, vaniljekorn og kardemomme, og rør godt. Sigt mel og bagepulver i dejen. Vend æbleterningerne og den hakkede chokolade forsigtigt i dejen, og kom dejen i en smurt, sukkerdrysset rund springform på 24 cm. Læg æblebåde på dejen, og tryk dem let ned i den (de fylder godt, men det er okay). Bland kanel og sukker, og drys det over kagen. Bag den i en 175° varm ovn i 35-40 minutter, og servér den lun med koldt flødeskum eller cremefraiche.