Annonce
Mad
5. maj 2020

Den lækreste mormor-dessert: Rabarbertrifli med kakaocreme

Rabarbertrifli med den blødeste kakaocreme og flødeskum smager af barndom og gode minder. Se, hvordan du laver den skønneste dessert her!
Af: Timm Vladimir
Rabarbertrifli med kakaocreme og flødeskum

Foto: Columbus Leth

Rabarbertrifli med den blødeste kakaocreme og flødeskum smager af barndom og gode minder. Se, hvordan du laver den skønneste dessert her!
4 personer
Tid i alt 30 min

Kakaocreme

  • 1½ dl mælk
  • 1 æg
  • 10 g majsstivelse
  • 10 g rent kakaopulver

Rabarberkompot:

  • 250 g rabarber
  • 15 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. vand

Til servering

  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g sukker
  • 12 makroner
Annonce

Sådan laver du rabarbertrifli med kakaocreme og flødeskum

Kakaocreme: Bring mælken i kog i en gryde, og sluk for varmen. Pisk æg, majsstivelse, kakao og sukker sammen i en skål. Rør mælk i. Hæld blandingen tilbage i gryden, og kog forsigtigt op, til det tykner. Hæld blandingen i en skål, læg husholdningsfilm over, og lad den køle helt af i køleskabet.

Rabarberkompot: Skyl, og tør rabarberne, og skær dem i 2 cm lange stykker. Lad dem simre i en gryde med sukker, vaniljesukker og vand, til rabarberen er let mør. Sluk for varmen.

Servering: Pisk fløde og sukker til let skum i en skål. Pisk den afkølede kakaocreme op, og fold halvdelen af flødeskummet i. Fordel cremen i glas. Top med knuste makroner, kompot og flødeskum.

PRØV OGSÅ: Rabarberkage med marengslåg

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.