Mad

Deep pan-pizza

af Louisa Lorang 3. maj 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er en lækker deep pan-pizza med auberginer og mozzarella. Få opskriften her

25 g gær3 dl lunet vand1 tsk. salt½ tsk. sukker2 spsk. ekstrajomfru-olivenolie4 dl hvedemelENDVIDERE:1 stor aubergine i skiverlidt ekstrajomfruolivenoliesalt3 fed hvidløg, hakkede1 lille løg, hakketlidt olie til stegning1 dåse hakkede tomater½ bundt oregano, plukketsalt1 mozzarella (125 g), i skiver½ bundt oregano, plukketrevet parmesanOpløs gæren i vandet, og kom salt, sukker, olie og mel i. Ælt dejen glat, og stil den til hævning i 30 minutter. Smør en ca. 23 x 30 cm stor form med lidt olivenolie. Rul dejen ud, og fyld den i formen. Lad den efterhæve i 10-15 minutter.Læg aubergineskiverne på bagepapir. Dryp med olie og salt, og rist dem i en forvarmet ovn ved 220° i 10-15 minutter.Sautér løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Kom tomaterne på, og lad det koge i 5-10 minutter. Kom oregano i, og smag til med salt. Fordel tomatsaucen på pizzabunden. Kom auberginer og mozzarella på, og bag pizzaen ved 220° i 25 minutter, eller til dejen er gennembagt og sprød i kanten. Drys med oregano og parmesan, og servér straks.Få ugens indkøbsliste herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Madplan
Madplan
Madplan
Madplan