Dampet laks
Mad

Dampet laks med pasta og persillesovs

2. august 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er pasta med dampet laks og persillepesto. Få opskriften her

Dampet laks med pasta og persillesovs - sådan gør du:

Vælg allerhelst en Alaskalaks - det er sundere for dig og miljøet. Og hey ... den smager bedre!

100 g mandler
4 håndfulde bredbladet persille
50 g parmesan
½ fed hvidløg
1 dl olivenolie
salt

ENDVIDERE:
lidt mere persille, hakket
fine strimler økocitronskal
250 g laks, uden skind og ben
2 dl kogende vand
saft af 1 økologisk citron
salt
250 g frisk pasta
salt

TILBEHØR TIL DAMPET LAKS MED PASTA OG PERSILLESOVS:
citronbåde

Rist mandlerne på en varm, tør pande i ca. 5 minutter. Ryst dem undervejs, så de bliver ristet over det hele. Lad dem køle helt af. Blend ca. ²⁄3 af mandlerne med persille, parmesan, hvidløg og olivenolie. Hak resten, og vend dem med hakket persille og tynde strimler citronskal.
Damp imens laksen i en kasserolle med kogende vand, citronsaft og salt under låg i ca. 5 minutter.
Kom pastaen i rigeligt kogende og saltet vand. Kog den al dente, og dræn vandet fra.
Vend pastaen med pesto; anret den med brud af laks, og top med persille og mandler.
Servér straks med citronbåde til.
Opskriften på pasta med dampet laks og persillesovs er til 2 personer

TIP: Pastaen er også super god vegetarisk

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/24496f0b986045e4b19505909939fb4e.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/7190c7e7b50a47e4ac1e53f1ddd31574.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/1dd743d0804b4d258bcdf7ac3a1d3d01.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/b82113c64b5749d9bbd7d9d47de8368f.jpg

Læs også