Mad

Coq au hvidvin med druesalat

af Louisa Lorang 31. januar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er coq au hvidvin med druesalat. Få opskriften her

En let udgave a coq au vin. Jeg synes, den sprøde, søde salat er skøn på toppen!

1 kyllingolie til stegning100 g bacon i terninger300 g svampe, gerne østershatte og champignoner1 løg, hakket3 fed hvidløg i tynde skiver3 stilke bladselleri, snittet½ l hvidvin½ l hønsebouillonsalt og peber

DRUESALAT:200 g stenfri druer, halverede2 stilke bladselleri2 spsk. olivenolie2 spsk. æbleeddikesalt

TILBEHØR:salatgroft brød, kartofler eller mós

Del kyllingen i 8 stykker. Brun dem i lidt olie i en stor, varm gryde. Tag dem op, og rist baconen sprød. Tag den op, og sæt den til side. Kom svampene i gryden, og steg dem gyldne. Tag dem op, og sæt dem til side. Kom løg, hvidløg og bladselleri i gryden. Lad det sautere kort; tilsæt kyllingestykkerne, og hæld vin på. Lad den koge ind til det halve. Tilsæt bouillon, og lad det hele småkoge i 45 minutter, eller til kyllingen er mør, og saucen er skøn. Kom bacon og svampe tilbage i gryden. Lad det hele varme igennem. Smag til med salt og peber.

Vend druer og bladselleri sammen. Anret kyllingen med sauce i dybe tallerkener, og top med druesalaten.Giv en god salat og evt. brød, kartofler eller mós til..

Der er nok til 4 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag