Chokolademousse
Chokolademousse er en klassisk dessert, som desværre er blevet lidt udskældt for at være kedelig. Men sandheden er, at du kan pifte din chokolademousse op, præcis, som du ønsker den, så du får en mere spændende chokolademousse.
Denne chokolademousse har vi givet et pift med alkohol og kaffe, der tilfører en rigtig god smag til din chokolademousse.
Chokolademousse
Tid: 25 min. + 2 timer på køl
Til 6 personer.
Det skal du bruge
175 g granuleret mørk chokolade 67% kakaoindhold
9 pasteuriserede æggehvider
75 g lyst rørsukker
1 spsk calvados, cognac eller Kahlua
2 spsk pulverkaffe
2 spsk kogende vand
6 flotte hindbær
Sådan gør du
Tag æggehviderne ud fra køleskabet i god tid, før du skal i gang med din chokolademousse, så de har stuetemperatur.
Smelt chokoladen blidt i et vandbad. Rør alkohol, pulverkaffe og kogende vand sammen og rør det i chokoladen.
Pisk æggehviderne lidt, kom sukkeret i og pisk færdig, til de er stive.
Vend lidt af hviderne i det let afkølede chokolademasse og kom dette over i hviderne og vend det hele godt sammen til en ensartet chokolademousse med en dejskraber.
Fordel din chokolademousse i 6 dessertglas og stil dem på køl.
Chokolademousse stivner i løbet af et par timer.
Anret glassene med chokolademousse med hindbær. Der kan spises mere frugt til chokolademousse, hvilket jo sænker rettens samlede fedtniveau.
Tip: Prøv at stille chokolademousse i fryseren en halv time, før du skal spise den, og du får en helt anden oplevelse, en sådan lidt marshmallow-agtig chokolademousse, med rigtig god smag.
Proteinenergi: 13 pct.
Fedtenergi: 47 pct.
Kulhydratenergi: 40 pct.
265 kcal pr. person
Chokolademousse er den perfekte dessert til alle, der elsker chokolade!