Chokolade-marengskys
Foto Bjørn Jakobsen
TID: Ca. 20 min. + bagetid
75 stk
Små sprøde marengs med chokolade er den ultimative godte til alle med en sød tand. Pak dem i et glas eller læg dem i silkepapir
i en sød kagedåse.
3 pasteuriserede
æggehvider (2 bægre)
½ tsk. hvidvinseddike
200 g sukker
100 g god mørk chokolade
1. Tænd ovnen på 120 grader. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt grad-
vist sukkeret og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
2. Smelt chokoladen ved svag varme i en skål over vandbad. Vend forsigtigt den smeltede chokolade
i massen, så marengsmassen bliver marmoreret.
3. Kom massen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt marengsen op i små toppe på ca. 3 cm i diameter på en bageplade med bagepapir. Tør marengsene
i ovnen i ca. 1 time.
TIP: Eddike tilsættes for at forbedre æggehvidernes piskeegenskaber. Det bedste resultat fås, hvis æggehviderne piskes i en stålskål.
TIP: Har du ikke en sprøjtepose med stjernetylle, kan du i stedet anvende en stor frysepose. Fyld marengsmassen i posen og klip et lille takkeformet hul i det ene hjørne. Sprøjt derefter massen ud i små toppe.
Energi pr. stk. 20 kcal. Fordelt på: protein 5%,
kulhydrat 65%, fedt 30%