Calamari med grillet citron og dildcreme
Mad

Calamari med grillet citron og dildcreme

af Timm Vladimir 17. januar 2021
Foto: Columbus Leth
Elsker du også calamari? Vi er i hvert fald helt vilde med maden i Grækenland og ikke mindst de sprøde blæksprutteringe. Forlæng ferien med en omgang hjemmelavede calamari med grillet citron og dildcreme.
4 personer
Tid i alt 30 min

Calamari (Blæksprutteringe)

  • 350 g renset sepiablæksprutte
  • 1 dl durumhvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • ½-1 l fritureolie
  • 2 citroner

DILDCREME

  • 2 dl skyr
  • 3 spsk. finthakket dild
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift på blæksprutteringe — Sådan laver du calamari 

  1. Skær den rensede blæksprutte i ca. 2 cm tykke skiver.

  2. Bland durumhvedemel med salt og peber, og vend blæksprutteskiverne i blandingen.

  3. Varm olien op til ca. 170° i en stor gryde, og steg blæksprutteskiverne i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir.

  4. Halvér citronerne, og steg dem med skæresiden nedad på en (grill)pande, til de har taget farve.

 

DILDCREME

  1. Rør skyr med finthakket dild, og smag til med salt og peber. Servér cremen til de sprøde calamari med grillet citron til.

 

PRØV OGSÅ: Grillede blæksprutter med salat

Mange kender calamari fra ferier i middelhavsområdet — flere kender den da også som en klassisk italiensk ret, men herhjemme forbinder mange den med japansk mad. Blæksprutte serveres i mange forskellige køkkener, og det er vi der elsker sprutten ikke spor kede af!

Hvor køber jeg blæksprutte til calamari?

Du kan købe blæksprutte i rigtig mange supermarkeder, hvis det er ok, at det er frosset ned. Hvis du vil have fat i helt frisk calamari, så kan enhver velassorteret fiskehandler være behjælpelig. 

 

 

Andre lækre opskrifter