opskrift på varme hveder
Brød

Varme hveder med rørt ahornsmør

af Camilla Biesbjerg Markussen og Timm Vladimir 6. maj 2020
Foto: Columbus Leth
Bag de lækreste varme hveder, så du kan nyde dem aftenen før Store Bededag. Denne gang serverer vi dem med rørt ahornssmør. Få opskriften her!
6 t og 0 min 15 personer

  • 20 g gær
  • 3½ dl sødmælk
  • 50 g blødt smør
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • ½ tsk. kanel
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 700 g hvedemel

RØRT AHORNSSMØR:

  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp. flagesalt

SÅDAN GØR DU:

  1. Opløs gæren i mælken. Rør smør, æg, sukker, kanel, kardemomme, salt og det meste af melet i.
  2. Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, til den er glat og blank. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er meget klistret.
  3. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  4. Hæld dejen ud på køkkenbordet, og vej den af i 15 stykker a 80 g. Form dejstykkerne til 15 ensartede, runde boller.
  5. Fordel bollerne i en bradepande med bagepapir, så der er plads til, at de kan hæve sammen.
  6. Dæk bradepanden med et viskestykke, og lad bollerne hæve lunt i 2 timer.
  7. Varm ovnen op til 200°. Bag bollerne i 15-20 minutter, til de er gyldne, og afkøl dem på en rist.

Rørt ahornsmør:

  1. Pisk smørret luftigt. Vend ahornsirup, kanel, vaniljepulver og flagesalt i smørret.
  2. Anret ahornsmørret, og sæt det på køl.

Servering:

  1. Flæk bollerne, og rist dem gyldne.
  2. Servér dem med det kolde ahornsmør.

Læs også