Skriv søgeord
Brød
Varme hveder med rørt ahornsmør
af Camilla Biesbjerg Markussen og Timm Vladimir
6. maj 2020
Foto: Columbus Leth
Bag de lækreste varme hveder, så du kan nyde dem aftenen før Store Bededag. Denne gang serverer vi dem med rørt ahornssmør. Få opskriften her!
6 t og 0 min
15 personer
20 g gær
3½ dl sødmælk
50 g blødt smør
1 æg
50 g sukker
½ tsk. kanel
2 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. salt
700 g hvedemel
RØRT AHORNSSMØR:
100 g blødt smør
2 spsk. ahornsirup
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. vaniljepulver
1 knsp. flagesalt
SÅDAN GØR DU:
Opløs gæren i mælken. Rør smør, æg, sukker, kanel, kardemomme, salt og det meste af melet i.
Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, til den er glat og blank. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er meget klistret.
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Hæld dejen ud på køkkenbordet, og vej den af i 15 stykker a 80 g. Form dejstykkerne til 15 ensartede, runde boller.
Fordel bollerne i en bradepande med bagepapir, så der er plads til, at de kan hæve sammen.
Dæk bradepanden med et viskestykke, og lad bollerne hæve lunt i 2 timer.
Varm ovnen op til 200°. Bag bollerne i 15-20 minutter, til de er gyldne, og afkøl dem på en rist.
Rørt ahornsmør:
Pisk smørret luftigt. Vend ahornsirup, kanel, vaniljepulver og flagesalt i smørret.
Anret ahornsmørret, og sæt det på køl.
Servering:
Flæk bollerne, og rist dem gyldne.
Servér dem med det kolde ahornsmør.
boller
hveder
Andre lækre opskrifter
Brød
Brød
Focacciabrød — med rosmarin, tomat og rødløg
Brød
Brød
Teboller med kardemomme
Brød
Brød
Hjemmelavet knækbrød uden mel og med masser af kerner
Brød
Brød
Lækkert Langtidshævet brød
Læs også