Brød og bagværk
21. marts 2014

Valnøddekage med mascarponecreme

Den perfekte kage til eftermiddagskaffen, eller serveret som dessert efter en god middag.
Af: Marie Melchior
Valnøddekage med mascarponecreme

Foto: Line Falck

Valnøddekage med mascarponecreme (8 stykker)

Tid: 25 min. Bagetid: 25 min.

INGREDIENSER

125 g blødt smør125 g sukker125 g hvedemel2 tsk. bagepulver1 tsk. instant-kaffepulver3 æg100 g valnødder1 springform på 20-22 cm i diameter MASCARPONECREME250 g mascarpone2 tsk. instant-kaffepulver2 spsk. mælk1 spsk. brun farin50 g mørk chokolade50 g valnødder

Opskrift - sådan laver du valnøddekage med mascarponecreme

1. Tænd ovnen på 180°. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker, til det er cremet og hvidt. Bland mel, bagepulver og kaffepulver, og pisk den tørre blanding sammen med den piskede smørmasse. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, mens du pisker. Hak valnødderne fint, og vend dem i dejen med en ske. Fordel dejen i den smurte form. 2. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Test, om den er gennembagt, ved at prikke i den med en kødnål eller lignende (der må ikke hænge fugtig dej ved nålen). Lad kagen køle helt af, før den tages ud af formen. 3. Mascarponecreme: Rør mascarpone sammen med kaffepulver, mælk og brun farin til en ensartet creme. Smør cremen på kagen. Drys med revet chokolade, og pynt med valnødder. PRØV OGSÅ: Små valnødde-sarah bernhardt

Læs mere om:

Læs også