Brød

Tvebakker

af Beagle Iuel-Brockdorff 17. september 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Ca. 30 stk.1 dl vand1 dl sødmælk25 g gær1 ægCa. 400 g mel½ tsk salt1 spsk sukker50 g blødt smørLun vand og mælk, og rør gæren ud deri.Prøv også

Ca. 30 stk.

1 dl vand1 dl sødmælk25 g gær1 ægCa. 400 g mel½ tsk salt1 spsk sukker50 g blødt smør

Lun vand og mælk, og rør gæren ud deri.

Prøv også:

Crackers (kiks til ost) Hjemmelavede krydderboller Hjemmelavede kammerjunkere

Tilsæt ægget.Bland mel, salt og sukker i en skål og smuldr smørret i.Rør gærblandingen i og ælt dejen sammen.Stil til hævning i ca. 45 min.Form dejen til boller, som efterhæver på bagepapir i 15 min.Bag ved 200 grader i 12 min.Afkøl lidt og flæk hele vejen rundt med en gaffel.Træk de to halvdele fra hinanden og tør i ovnen ved 125 grader i ca. 5 kvarter.De skal ikke være for mørke.Server evt. med smør og ost.