Brød

Tvebakker

af Beagle Iuel-Brockdorff 26. april 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Ca. 30 stk.1 dl vand1 dl sødmælk25 g gær1 ægCa. 400 g mel½ tsk salt1 spsk sukker50 g blødt smørLun vand og mælk, og rør gæren ud deri.Prøv også
30 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 dl vand
  • 1 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • Ca. 400 g mel
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 50 g blødt smør

Lun vand og mælk, og rør gæren ud deri.

Tilsæt ægget. Bland mel, salt og sukker i en skål og smuldr smørret i. Rør gærblandingen i og ælt dejen sammen. Stil til hævning i ca. 45 min. Form dejen til boller, som efterhæver på bagepapir i 15 min. Bag ved 200 grader i 12 min. Afkøl lidt og flæk hele vejen rundt med en gaffel. Træk de to halvdele fra hinanden og tør i ovnen ved 125 grader i ca. 5 kvarter. De skal ikke være for mørke. Server evt. med smør og ost.