teboller
Brød

Teboller med kardemomme

af Helle Rosenkrantz 26. april 2022
Foto: DR
Udfordringen i "Den store bagedyst" i denne uge var teboller. Her får du opskriften på klassiske teboller med kardemomme, som egner sig perfekt til fødselsdagsfesten

DET SKAL DU BRUGE

  • 2½ dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 75 g sukker
  • 75 g smagsneutral olie (rapsolie)
  • 1½ tsk. stødt kardemomme
  • Ca. 550 g hvedemel

1. Gæren opløses i vandet, og sukker, æg, olie og salt røres i (Jeg brugte røremaskine).

 

2. Bland mel og kardemomme, og tilsæt det lidt efter lidt.

 

3. Dejen æltes godt igennem - den skal være blød og smidig. Den skal derefter hvile/hæve i 2 gange 15 minutter, og æltes forsigtigt efter hver hævning. Efter sidste gang æltning formes dejen til boller, som hæver tildækket på bagepladen i 15 min.

 

4. Imens ovnen varmes op til 200 grader, skal bollerne pensles evt. med æggestrygelse (jeg brugte en æggeblomme og lidt mælk), hvorefter teboller bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Hold øje med dem.

 

Se Den Store Bagedyst hver onsdag kl. 20.00 på DR1

 

Læs meget mere om den store bagedyst her