Brød

Sundt og saftigt kartoffelbrød

af Gitte Heidi Rasmussen 17. oktober 2012
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Brød skal der til, prøv derfor dette saftige og lækre kartoffelbrød som tilbehør til aftensmaden.

Kartoffelbrød (Tid: Hævetid: 2 x 1 time, Bagning: 30-40 min.)

IngredienserGiver: 1 stort (eller 2 mindre brød) ca. 16 skiver350 g skrællede kogte kartofler¼ pakke gær3 dl lunkent vand3 dl kærnemælk2 tsk salt1 knsp honning250 g fuldkornsmel250 g durum hvedemelCa. 250 g hvedemel2 spsk olie

LÆS MERE: Prøv flere kartoffelopskrifter, SØNDAG har samlet 3 tæskegode kartoffelopskrifter til dig, her

FremgangsmådeMos kartoflerne med en gaffel eller mas dem gennem en grovmasket sigte.

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt kærnemælk, salt, honning og kartoffel. Rør fuldkornsmelet samt durum-hveden i og tilsæt hvedemel lidt ad gangen.

Ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig, og vend den i olie i skålen og lad den hæve tildækket i 1 time.

Slå dejen ned og form den til et stort aflangt brød. Læg det på en bageplade og lad det hæve lunt under et fugtigt viskestykke i 1 time.

Sæt brødet i ovnen ved 250 grader og smid 1 dl vand ind i ovnen. Sænk temperaturen til 200 grader og bag brødet i 30-40 min. til det er gyldent og lyder hult, når man banker på det.

Energi pr. skiver: 214 kcal.Fordelt på: protein 11%,kulhydrat 77%, fedt 12%

LÆS MERE: Brød hvor der puttes grøntsager i, smager dejligt og holder sig ofte saftige længere. Prøv derfor flere grønne brød, SØNDAG har her samlet 3 skønne grønne brød til dig