Brød og bagværk
17. oktober 2012

Sundt og saftigt kartoffelbrød

Opskrift: Brød skal der til, prøv derfor dette saftige og lækre kartoffelbrød som tilbehør til aftensmaden.
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Sundt og saftigt kartoffelbrød

foto: Bjørn Jakobsen

Kartoffelbrød (Tid: Hævetid: 2 x 1 time, Bagning: 30-40 min.)

Ingredienser
Giver: 1 stort (eller 2 mindre brød) ca. 16 skiver
350 g skrællede kogte kartofler
¼ pakke gær
3 dl lunkent vand
3 dl kærnemælk
2 tsk salt
1 knsp honning
250 g fuldkornsmel
250 g durum hvedemel
Ca. 250 g hvedemel
2 spsk olie

Fremgangsmåde
Mos kartoflerne med en gaffel eller mas dem gennem en grovmasket sigte.

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt kærnemælk, salt, honning og kartoffel. Rør fuldkornsmelet samt durum-hveden i og tilsæt hvedemel lidt ad gangen.

Ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig, og vend den i olie i skålen og lad den hæve tildækket i 1 time.

Slå dejen ned og form den til et stort aflangt brød. Læg det på en bageplade og lad det hæve lunt under et fugtigt viskestykke i 1 time.

Sæt brødet i ovnen ved 250 grader og smid 1 dl vand ind i ovnen. Sænk temperaturen til 200 grader og bag brødet i 30-40 min. til det er gyldent og lyder hult, når man banker på det.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs mere om:

Læs også