Brød

Sunde langtidshævede mysliboller

af Susanne Palmqvist 2. november 2009
Foto: Anders Schønnemann
Boller bagt med en mysliblanding bliver grove på den gode måde. Det kan være, du skal bruge mere eller mindre mel, alt efter hvilken blanding du vælger, for de varierer ret meget. Bare husk, at dejen skal være ret fugtig og ikke kan æltes med hænderne. Så får du super saftige boller

Opskrift på sunde langtidshævede mysliboller

(10 stk.)

3 dl Balance Mysli med rosiner, figner og græskarkerner (Irma)5 dl kogende vand60 g soltørrede tranebær1 dl cremefraiche 18 %10-15 g gær1 spsk. flydende honning1½ spsk. olie (f.eks. rapsolie)2 tsk. saltSaft og revet skal af ½ appelsinCa. 450 g godt (Bornholms) hvedemel

Bring vandet i kog, og rør mysli og tranebær i. Lad det trække i ½-1 time. Rør cremefraiche og gær i (mærk efter, blandingen skal kun være håndvarm!). Kom honning, salt, olie og appelsin i. Rør melet i, lidt ad gangen, til en ret våd dej. Rør den godt igennem i et par minutter. Drys mel over, og læg husholdningsfilm ned omkring (der skal være plads til, at dejen kan hæve i skålen). Sæt den i køleskab i 3 timer eller natten over.

Tag dejen ud. Brug en stor ske dyppet i olie, og form store boller, og sæt dem på en plade med bagepapir. Drys lidt mel over. Bag dem lysebrune i en 220° varm ovn i ca. 25 minutter. Lad dem køle af på rist. Kan fryses. Smager bedst med smør, ost, skinke eller marmelade.

Prøv også:Lækre sunde boller - perfekte til madpakken eller som tilbehør til aftensmaden