

Sunde langtidshævede mysliboller
INGREDIENSER
- 3 dl Balance Mysli med rosiner, figner og græskarkerner (Irma)
- 5 dl kogende vand
- 60 g soltørrede tranebær
- 60 g soltørrede tranebær 1 dl cremefraiche 18 %
- 10-15 g gær
- 1 spsk. flydende honning
- 1½ spsk. olie (f.eks. rapsolie)
- 2 tsk. salt
- Saft og revet skal af ½ appelsin
- Ca. 450 g godt (Bornholms) hvedemel
Bring vandet i kog, og rør mysli og tranebær i. Lad det trække i ½-1 time. Rør cremefraiche og gær i (mærk efter, blandingen skal kun være håndvarm!). Kom honning, salt, olie og appelsin i. Rør melet i, lidt ad gangen, til en ret våd dej. Rør den godt igennem i et par minutter. Drys mel over, og læg husholdningsfilm ned omkring (der skal være plads til, at dejen kan hæve i skålen). Sæt den i køleskab i 3 timer eller natten over.
Tag dejen ud. Brug en stor ske dyppet i olie, og form store boller, og sæt dem på en plade med bagepapir. Drys lidt mel over. Bag dem lysebrune i en 220° varm ovn i ca. 25 minutter. Lad dem køle af på rist. Kan fryses. Smager bedst med smør, ost, skinke eller marmelade.
Prøv også: Lækre sunde boller - perfekte til madpakken eller som tilbehør til aftensmaden