Brød

Sprødt italiensk hvedebrød

Det kan godt lade sig gøre at holde vægten, selvom du spiser lidt brød i ny og næ. Her får du opskriften på et skønt italiensk hvedebrød














Ingredienser (16 personer)

25 g. gær
5 deciliter vand, drikke-, vejl. værdier
2 teskeer salt, bordsalt
400 gram hvedemel, italiensk farina 00
200 gram grahamsmel, fuldkornshvedemel
200 gram hvedemel


Sådan gør du:

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt
Æld lidt melet i dejen
Dejen skal ældes mindst 10 min. så til den bliver glat og blank
Læg dejen i en skål med tætsluttende låg, lad den hæve i køleskabet ca. 12 timer
Tag dejen ud, drys mel på bordpladen, form dejen til to brød
Læg brødene på en bagepapir beklædt bageplade
Overdæk brødene og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse
Rids brødene med en skarp kniv og bag dem ved 225°C i ca. 20-30 min
Brødene skal være gyldne og det skal lyde hult når man banker på dem - så er de bagt


Tips
Økologisk bagegær kan med fordel anvendes, giver bedre smag. Giv brødet en flot form ved at lde det efterhæve i en bagekurv. Hvis man ikke har en skål med tætsluttende læg kan man anvende en gryde med et låg, læg evt. en frysepose under låget så det lukker tæt. Husk der skal være plads til at dejen hæver!

Energi-information pr. person

Energi

179kcal

/ 752kJ

Fedt

0g



Kulhydrater

38g



Protein

5g



Alkohol

0g



Kostfibre

2g







TILMELD DIG FEMINA SLANKEKLUB HER



Relevante links


Fede Trin
Følg med i De
Tilmeld dig
FEMINA
Kvindeløb 2010
Køb i femina-
shoppen.dk
Læs mere om: