Brød

Sprødt italiensk hvedebrød

af Jeanette Hansen, Slankedoktor 17. februar 2022
Det kan godt lade sig gøre at holde vægten, selvom du spiser lidt brød i ny og næ. Her får du opskriften på et skønt italiensk hvedebrød
16 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 25 g. gær
  • 5 deciliter vand
  • 2 tsk. salt
  • 400 g italiensk farina 00
  • 200 g grahamsmel
  • 200 hvedemel

SÅDAN GØR DU:

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt Æld lidt melet i dejen Dejen skal ældes mindst 10 min. så til den bliver glat og blank Læg dejen i en skål med tætsluttende låg, lad den hæve i køleskabet ca. 12 timer Tag dejen ud, drys mel på bordpladen, form dejen til to brød Læg brødene på en bagepapir beklædt bageplade Overdæk brødene og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse Rids brødene med en skarp kniv og bag dem ved 225°C i ca. 20-30 min Brødene skal være gyldne og det skal lyde hult når man banker på dem - så er de bagt

Tips:

Økologisk bagegær kan med fordel anvendes, giver bedre smag. Giv brødet en flot form ved at lde det efterhæve i en bagekurv. Hvis man ikke har en skål med tætsluttende læg kan man anvende en gryde med et låg, læg evt. en frysepose under låget så det lukker tæt. Husk der skal være plads til at dejen hæver!

Energi-information pr. person:

  • Energi: 179 kcal/752 kJ
  • Fedt: 0 g
  • Kulhydrater: 38 g
  • Protein: 5 g
  • Alkohol: 0 g
  • Kostfibre: 2 g