Brød

Sprødt italiensk hvedebrød

af Jeanette Hansen, Slankedoktor 27. april 2010
Det kan godt lade sig gøre at holde vægten, selvom du spiser lidt brød i ny og næ. Her får du opskriften på et skønt italiensk hvedebrød

Ingredienser (16 personer)

25 g. gær 5 deciliter vand, drikke-, vejl. værdier 2 teskeer salt, bordsalt 400 gram hvedemel, italiensk farina 00 200 gram grahamsmel, fuldkornshvedemel 200 gram hvedemel

 

Sådan gør du: Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt Æld lidt melet i dejen Dejen skal ældes mindst 10 min. så til den bliver glat og blank Læg dejen i en skål med tætsluttende låg, lad den hæve i køleskabet ca. 12 timer Tag dejen ud, drys mel på bordpladen, form dejen til to brød Læg brødene på en bagepapir beklædt bageplade Overdæk brødene og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse Rids brødene med en skarp kniv og bag dem ved 225°C i ca. 20-30 min Brødene skal være gyldne og det skal lyde hult når man banker på dem - så er de bagt Tips Økologisk bagegær kan med fordel anvendes, giver bedre smag. Giv brødet en flot form ved at lde det efterhæve i en bagekurv. Hvis man ikke har en skål med tætsluttende læg kan man anvende en gryde med et låg, læg evt. en frysepose under låget så det lukker tæt. Husk der skal være plads til at dejen hæver!

Energi-information pr. person

Energi

179kcal

/ 752kJ

Fedt

0g

 

Kulhydrater

38g

 

Protein

5g

 

Alkohol

0g

 

Kostfibre

2g