Brød

Rugbrødsmuffins med chokolade

Kombinér din trang til noget sødt med det sunde. De små muffins er bagt på en færdig rugbrødsblanding tilsat skøn mørk chokolade, så de tilfredsstiller den søde tand. Spis dem med frisk frugt som mellemmåltid, eller læg dem med i børnenes madpakker. Kan bages i små eller almindelige muffinforme

(15-20 stk.)
25 g gær (½ pakke)
½ l lunkent vand
400 g Amo Fuldkorns Rugbrød (bageblanding i poser a 1 kg)
125 g durumhvedemel
150 g mørk chokolade, gerne 70 %
evt. 1 dl mørke eller lyse rosiner
muffinforme og bagepapir

Opløs gæren i det lunkne vand. Rør rugbrødsblandingen og hvedemelet i, og rør det godt sammen, gerne i 10 minutter og på maskine, hvis du har det. Hak chokoladen groft, og vend den i sammen med rosinerne.
Kom bagepapir i faste muffinforme, og fordel dejen. Lad dem hæve i 50 minutter, tildækket.
Bag dem på nederste rille i en 200° varm ovn. Bagetiden er 16-20 minutter efter størrelse. Afkøl rugbrødskagerne let, og vip dem ud af formen. Kan fryses eller opbevares i plastpose.

Brød med mandler og rosiner

RELEVANTE LINKS

Hovedretter - til
hverdag og fest
Dejlige desserter og
skønne kager
Madplan til hele
ugen
Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk
Læs mere om: