Brød

Mini-scones med chokolade

Næsten klassiske, men med fuldkorn og i hapse-størrelse. Dejen kan laves dagen i forvejen, så du nemt har nybagte scones på morgenbordet

Mini-scones med chokolade (10-12 stk.)
 
INGREDIENSER
125 g hvedemel
100 g groft hvedemel
50 g sukker
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
75 g koldt smør
1 æg, pisket
3 spsk. mælk
75 g mørk chokolade, hakket
mel til udrulning
1 æg til pensling
3 spsk. koldt vand
 
Opskrift -sådan laver du mini-scones med chokolade
 
1- Rør mel, sukker, bagepulver og salt sammen. Skær smørret i terninger, og kom det i melet. Bland det med fingrene, til det ligner ”krummer”. Tilsæt æg, og bland forsigtigt mælk i. Dejen skal akkurat samles, men ælt ikke for meget (det kan kræve lidt mere mel eller lidt mere mælk). Kom chokolade i til sidst, og sæt dejen koldt i mindst 30 minutter.
 
2. Rul dejen ud til 2 cm’s tykkelse. Stik cirkler ud på 5-7 cm. Pisk æg og vand sammen, og pensl sconesene. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i 12-17 minutter, eller til de er gennembagte og gyldne. Lad dem køle lidt af på pladen. Servér dem gerne lune.
 
TIP: Du kan selvfølgelig udelade chokolade i dine scones, hvis du synes, dagen er sød nok!
 
PRØV OGSÅ: Grove scones med frugt og nødder
 
Læs mere om: