Marokkansk appelsinkage
Brød og bagværk

Marokkansk appelsinkage

20. januar 2011
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
En fantastisk kage med en fugtig, fast krumme, der smager af appelsin og marcipan. Husk at hælde rigeligt af den søde sirup over kangen, inden du serverer den

200 g smeltet smør
200 g sukker
40 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 dl kokosmel
60 g pinjekerner
125 g mandler
4 æg
fintrevet skal af
2 økoappelsiner
½ dl piskefløde
APPELSIN-VANILJE-SIRUP:
saft af 6 appelsiner
4-6 spsk. sukker
(afhængigt af
appelsinernes sødme)
korn og bælg af 1 vaniljestang
DRYS:
50 g ristet kokos
Rør smør og sukker sammen, og tilsæt hvedemel, bagepulver og kokosmel. Blend pinjekerner og mandler til mel, og vend det i dejen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør godt ind imellem. Riv appelsinerne fint, og kom skallen i dejen sammen med piskefløden. Justér med mel eller piskefløde, til dejen har en let tyktflydende konsistens. Smør en randform med smør; drys med sukker, og hæld dejen i den. Bag kagen ved 180° i 45-60 minutter.
Appelsinsirup: Pres appelsinerne, og si saften over i en gryde. Kog den med sukker og vaniljekorn og -bælg i ca. 8 minutter til en tyk sirup. Tag det fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Vend den lune kage ud af formen, og hæld appelsin-vanilje-sirup over. Drys med kokos, og servér straks.

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/2fe13ec3cac4457ba6314b630537b01d.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/371620339ffc4d6b9a14adfcf063efba.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/e475cbb08a0c49bd945377ca08c02630.jpg

Læs også