Limekage med dadler og timian 8-10 personer
Tid: 15 minutter. Bagetid: 45 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL LIMEKAGE1½ dl rapsolie2 ægskal og saft af 1 usprøjtet limefrugt200 g skyr300 g sukker100 g dadler2 spsk. frisk timian350 g hvedemel1 spsk. bagepulver1 randform, 20 cm i diameter1 spsk. solsikkeolie til formen
LIMEGLASUR160 g flormelissaft af ½ limefrugtca. 1 tsk. vandfrisk timian
PRØV OGSÅ: Er du vild med smagen af lime som i denne limekage her? Så prøv disse choko-lime-trøfler med kandiserede valnødder Opskrift - sådan laver du limekage med dadler og timian her
1. Limekage: Tænd ovnen på 175°. Pisk olie, æg, fintrevet limeskal, limesaft, skyr og sukker sammen i en skål. Fjern stenen fra dadlerne. Blend dadlerne i en minihakker, og rør dem i dejen. Rør timianblade, mel og bagepulver i dejen. Smør en randform med olie; fordel dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 45 minutter. Lad kagen køle lidt af, løsn den fra formen, og afkøl den helt på en rist. 2. Limeglasur: Rør flormelis, limesaft og vand sammen. Drys kagen med lidt sigtet flormelis, og fordel glasuren på kagen. Pynt med lidt timian.
PRØV OGSÅ: Marcipanbrød med citrus og pistacie