Brød

Krydret julebrød

31. oktober 2011
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Det søde brød er fyldt med julekrydderier og smager himmelsk - især med lidt iskoldt kanelsmør på

Krydret julebrød(12 personer)

INGREDIENSER150 g smeltet smør300 g sirup2 æg½ dl økologisk sødmælk300 g hvedemel1 tsk. brunt bagepulver2 tsk. stødt ingefær½ tsk. revet muskatnød½ tsk. stødt kanel½ tsk. stødt allehånde1 tsk. stødt nellike50 g pomeransskal90 g tørrede tranebær1 brødform på 1 liter

GLASUR20 g smør400 g flormelis2 tsk. instant-kaffe½ dl kogende vandsukkerblomster (fås hos Specialkøbmanden)

KANELSMØR125 g smør1 spsk. kanel

Rør smør og sirup sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt. Rør mælken i. Bland hvedemel sammen med alle krydderierne. Hæld sirupsblandningen i melet lidt efter lidt, og rør det til en cremet masse. Vend pomeransskal og tørrede tranebær i. Kom dejen i en 1-liters brødform foret med bagepapir, og bag den ved 170° i 45 minutter. Afkøl let, rør ingredienserne til glasuren sammen, kom den over kagen, og pynt med små sukkerblomster. Rør smør og kanel sammen, og stil det på køl, til det skal bruges. Skær brødet i tykke skiver, og servér med koldt kanelsmør på.

Prøv også: Invitér på julebrunch>>