koldhævede ølandsboller
Brød

Koldhævede ølandsboller

af Timm Vladimir 5. oktober 2016
Foto: Columbus Leth
Ølandshvede er blevet populært hos mange bagere, fordi den simpelthen bare smager godt! Dejen skal hæve på køl natten over og giver de lækreste gourmetboller. Få opskriften på koldhævede ølandsboller her
12 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 10 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 850 g ølandshvedemel
  • 1½ tsk. fint salt
    PRØV OGSÅ: De koldhævede ølandsboller er fantastiske på morgenbordet. Prøv også at lave nogle grove langtidshævede madboller - få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du koldhævede ølandsboller

Hævetid: 12 timer + 2 timer. Bagetid: 15 minutter

  1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt melet under omrøring. Ælt dejen i cirka 15 minutter, gerne på en røremaskine, og tilsæt salt i den sidste del af æltetiden. Læg dejen i en skål, dæk den til med husholdningsfilm, og lad den hæve i køleskabet i ca. 12 timer.   2. Vip dejen ud på et meldrysset bord, og skær boller ud med en kniv eller en bagespatel. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ½ time. Forvarm ovnen til 250°. Bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de har fået fin farve.   PRØV OGSÅ: Sprødt italiensk hvedebrød  
 

Læs også