Brød

Kerneboller med courgette

af Susanne Palmqvist 22. marts 2022
Foto: Anders Schønnemann
Bollerne holder sig friske i lang tid, fordi der er revne courgetter i dejen. Kernerne koges og bliver også bløde og saftige
16 stk

INGREDIENSER

  • 5 dl vand
  • 2 dl knækkede hvedekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 spsk. groft salt
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1½ spsk. olie
  • 2 dl Cultura, A 38 el. mager yoghurt naturel
  • 25 g gær
  • 1 courgette (ca. 250-300 g)
  • 650-750 g godt hvedemel

Opskrift - sådan laver du kerneboller med courgette

1. Kom vand, hvedekerner og hørfrø i en gryde, og bring det langsomt i kog. Sluk, og lad det trække ½ time. Rør salt, honning, olie og Cultura i. Tjek, at temperaturen er håndvarm, inden du også rører gæren i. Riv courgetten groft, og vend den i. Rør melet i, lidt ad gangen, til du har en blød dej. Den skal ikke kunne æltes med hænderne, men den skal hænge godt sammen. Ælt den i mindst 5 minutter. Stil dejen i et stort fad med drys af mel over. Dæk med film, og stil den til hævning et koldt sted i ca. 3 timer.

2. Vip dejen ud på et melstrøet bord, men rør ikke for meget ved den. Brug en ret stor ske, og form dejen let til boller direkte på en plade med bage-papir. Drys med lidt mel, og lad bollerne efterhæve i ½ time. Bag dem på nederste rille i en 220° varm ovn i 20-30 minutter. De skal lyde hult, når du banker dem i bunden. Køl dem af på en rist. Kan fryses.

PRØV OGSÅ: Langtidshævede madboller