Kanelsnurrer
Foto: Bjørn Jakobsen
Kanelsnurrer er perfekte at servere til eftermiddagskaffen en dag, hvor det regner og er lidt koldt i vejret. For der er intet som at sidde indendørs med en god kop kaffe og lune, nybagte kanelsnurrer.
Da kanelsnurrer laves af gærdej, er de bedst samme dag. Men du kan sagtens fryse dine kanelsnurrer - hvis du mod alle odds ikke skulle få dem alle afsat i første hug - og så kan du nemt tage kanelsnurrer op af fryseren og lune dem inden servering.
Kanelsnurrer
12-15 kanelsnurrer
Tid: 30 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 10 min.
Det skal du bruge til kanelsnurrer
3 dl sødmælk
1 spsk stødt kardemomme
50 g gær
120 g rørsukker
½ tsk salt
100 g blødt smør
1 æg
650-750 g hvedemel
1 sammenpisket æg
5 spsk sirup
1 spsk vand
2 spsk fint rørsukker
Kanelremonce:
3 spsk kanel
150 g blødt smør
3 spsk sukker
Sådan laver du kanelsnurrer
Lun mælken, og rør kardemomme ud i den. Smuldr gæren i en stor skål og rør den glat med mælken, sukker, salt, smør og æg. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt til en smidig dej.
Stil skålen et lunt sted i 1 time.
Rør kanelremoncen sammen, og stil til side.
Hæld dejen til kanelsnurrer ud på et meldrysset bord og del dejen i to. Rul dejen ud til en rektangel, 40 x 30 cm, og fordel remoncen på den.
Fold den ene langside mod den anden. Skær dejen i 4-6 cm brede strimler (ca. 7 stk. af hver portion) og skær et snit på langs næsten helt igennem (så det ligner et par bukser). Vrid hvert »bukseben« i forskellige retninger og bind dejen til en knude. Sørg for, at enderne ligger under knuden.
Læg dine kanelsnurrer på en plade med bagepapir. Lad kanelsnurrer hæve et lunt sted i 30 min.
Pensl de hævede kanelsnurrer med æg og bag dem midt i en 200 grader varm ovn i 10 min.
Pensl de nybagte kanelsnurrer med sirup rørt med vand, drys med rørsukker og server gerne lune.
Elsker du også chokolade? Her får du 25 fristende opskrifter med chokolade: