Mad
8. april 2021

Kærnemælkshorn med hindbærmarmelade

De lækre kærnemælkshorn kan fyldes med din yndlingsmarmelade. Her i opskriften laves de med hindbærmarmelade, som smager himmelsk.
Af: Marie Melchior
Kærnemælkshorn med hindbærmarmelade

Foto: Line Falck

De lækre kærnemælkshorn kan fyldes med din yndlingsmarmelade. Her i opskriften laves de med hindbærmarmelade, som smager himmelsk.
20 min
Tid i alt 1 t og 35 min

Det skal du bruge

  • 100 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 100 g sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æg
  • ca. 400 g hvedemel
  • 100 g hindbærmarmelade

Til pensling af horn

  • 1 æg
  • 4 spsk. perlesukker
Annonce

Kærnemælkshorn med hindbærmarmelade

  1. Smelt smør i en gryde ved lav varme, og tilsæt kærnemælk.
  2. Smuldr gæren i en skål, og hæld den lune kærnemælksblanding over.
  3. Tilsæt sukker og salt, og rør, til gæren er opløst. Rør æg og mel i. Ælt det til en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  4. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord, og form den til 2 lige store kugler.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  6. Rul den ene dejkugle ud til en stor cirkel med en kagerulle, og skær den i 8 lige store trekanter. Smør hver trekant med hindbærmarmelade, og rul dem sammen til horn. Gentag proceduren med den anden dejkugle. Læg kærnemælkshornene på bagepladen med lukningen nedad. Lad dem efterhæve tildækket i 15 minutter.
  7. Pensling: Pensl hornene med 1 sammenpisket æg. Drys med perlesukker.
  8. Bag hornene gyldne i en 200° varm ovn i 15-20 minutter. Afkøl dem på en bagerist.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.