Kærnemælkshorn
Brød

Kærnemælkshorn med hindbærmarmelade

af Marie Melchior 8. april 2021
Foto: Line Falck
De lækre kærnemælkshorn kan fyldes med din yndlingsmarmelade. Her i opskriften laves de med hindbærmarmelade, som smager himmelsk.
20 min
Tid i alt 1 t og 35 min

DET SKAL DU BRUGE TIL KÆRNEMÆLKSHORN

  • 100 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 100 g sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æg
  • ca. 400 g hvedemel
  • 100 g hindbærmarmelade

TIL PENSLING AF HORN

  • 1 æg
  • 4 spsk. perlesukker

Sådan laver du kærnemælkshorn

  1. Smelt smør i en gryde ved lav varme, og tilsæt kærnemælk.
  2. Smuldr gæren i en skål, og hæld den lune kærnemælksblanding over.
  3. Tilsæt sukker og salt, og rør, til gæren er opløst. Rør æg og mel i. Ælt det til en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  4. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord, og form den til 2 lige store kugler.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  6. Rul den ene dejkugle ud til en stor cirkel med en kagerulle, og skær den i 8 lige store trekanter. Smør hver trekant med hindbærmarmelade, og rul dem sammen til horn. Gentag proceduren med den anden dejkugle. Læg kærnemælkshornene på bagepladen med lukningen nedad. Lad dem efterhæve tildækket i 15 minutter.
  7. Pensling: Pensl hornene med 1 sammenpisket æg. Drys med perlesukker.
  8. Bag hornene gyldne i en 200° varm ovn i 15-20 minutter. Afkøl dem på en bagerist.

 

 

Andre lækre opskrifter