Brød og bagværk
26. februar 2013

Italiensk Nøddekage med citronmascarpone

Opskrifter: En bid af Italien er hvad du får med denne suveræne nøddekage - server den både til eftermiddagskaffen og til dessert
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Italiensk Nøddekage med citronmascarpone

Foto: Bjørn Jakobsen

Nøddekage med citronmascarpone (Tid: 2 timer inkl. bagetid)

Ingredienser
(8-10 pers.)
325 g hasselnøddekerner
125 g hvedemel
1 knsp. salt
1 tsk bagepulver
4 æg str. M/L
250 g sukker
150 g smeltet smør

Citroncreme:
250 g mascarpone
Skal og saft af ½ ubehandlet citron
½-1 dl flormelis
½ dl limoncello, kan undlades, men smager fantastisk

LÆS MERE: Mangler du inspiration til det italienske køkken? SØNDAG.dk har samlet en guide til gode italienske opskrifter, se dem her

Fremgangsmåde
Læg nøddekernerne i et jævnt lag i en bradepande og sæt den i ovnen ved 125 grader i ca. 45 min., til nøddeskallerne brister og nemt kan gnides af i et viskestykke. Afkøl og findel nødderne med mel, salt og bagepulver i en foodprocesor.

Er du vild med chokolade? SØNDAG.dk giver dig 25 fantastiske opskrifter med chokolade under artiklen.

Del æggene og pisk hviderne luftige og stive. Pisk blommer og sukker til luftig æggesnaps. Vend nøddemikset, smeltet smør og ? af de piskede æggehvider i æggesnapsen. Vend til sidst forsigtigt resten af hviderne i og fordel dejen i en smurt springform.

Bag kagen i ca. 35 min. ved 160 grader og afkøl på en rist.

Rør mascarpone, citronskal og -saft samt flormelis sammen. Rør limoncello i og rør til cremen er let og luftig. Smag til med flormelis og servér cremen til kagen, der drysses med flormelis inden servering.

Kagen er fryseegnet, så hav den i fryseren til en nem dessert.

LÆS MERE: Vil du prøve noget nyt med nødder? Så put dem i din pastaret, og tilfør retten umami og crunch, se en opskrift her

Læs også