Italiensk Nøddekage med citronmascarpone
Foto: Bjørn Jakobsen
Nøddekage med citronmascarpone (Tid: 2 timer inkl. bagetid)
Ingredienser
(8-10 pers.)
325 g hasselnøddekerner
125 g hvedemel
1 knsp. salt
1 tsk bagepulver
4 æg str. M/L
250 g sukker
150 g smeltet smør
Citroncreme:
250 g mascarpone
Skal og saft af ½ ubehandlet citron
½-1 dl flormelis
½ dl limoncello, kan undlades, men smager fantastisk
Fremgangsmåde
Læg nøddekernerne i et jævnt lag i en bradepande og sæt den i ovnen ved 125 grader i ca. 45 min., til nøddeskallerne brister og nemt kan gnides af i et viskestykke. Afkøl og findel nødderne med mel, salt og bagepulver i en foodprocesor.
Er du vild med chokolade? SØNDAG.dk giver dig 25 fantastiske opskrifter med chokolade under artiklen.
Del æggene og pisk hviderne luftige og stive. Pisk blommer og sukker til luftig æggesnaps. Vend nøddemikset, smeltet smør og ? af de piskede æggehvider i æggesnapsen. Vend til sidst forsigtigt resten af hviderne i og fordel dejen i en smurt springform.
Bag kagen i ca. 35 min. ved 160 grader og afkøl på en rist.
Rør mascarpone, citronskal og -saft samt flormelis sammen. Rør limoncello i og rør til cremen er let og luftig. Smag til med flormelis og servér cremen til kagen, der drysses med flormelis inden servering.
Kagen er fryseegnet, så hav den i fryseren til en nem dessert.