Brød og bagværk
5. juli 2013

Islagkage med to slags is

Islagkage med marengsbunde, to slags is og frugt. Med denne hjemmelavede af slagsen bliver du klar til fest.
Af: Elisabeth Johansson
Islagkage med to slags is

Foto: Fra bogen "Vild med is" Gyldendal

Der er intet så festligt som en islagkage, og en hjemmelavet er yderst imponerende.

Det går nemmest med at lave islagkage, hvis du har en ismaskine. På den måde sikrer du, at isen bliver lækker og cremet. Har du ikke nogen ismaskine, skal du fryse isen, mens du rør i den ca. hver halve time, inden du kommer isen i formen til din kage.

Her får du opskriften på en skøn islagkage med marengsbund, to slags is og flot pynt.

Islagkage med to slags is

Opskriften er til ca. 10-12 personer

Det skal du bruge:

Marengsbund
2 past. æggehvider
½ tsk citronsaft
1 dl sukker
2 dl puré af blendede, siede hindbær

Mangois
3 dl piskefløde
3 past. æggeblommer
¾ dl flormelis
225 g puré af blendet frisk eller frossen mango

Hindbæris:

Pynt
2 dl flødeskum
1 tsk vaniljesukker
1 frisk mango
200 g hindbær

Prøv også denne skønne islagkage med chokolade, pistacie og jordbærsorbet

Sådan gør du:

Marengsbund til islagkage
Sæt ovnen på 150 grader.

Pisk æggehvider og citronsaft halvstift med en elpisker. Sæt hastigheden ned, og tilsæt halvdelen af sukkeret. Hæld resten af sukkeret i, sæt hastigheden op, og pisk et par min. Sigt flormelis, og vend det i med en dejskraber.

Kom marengsmassen i en sprøjtepose med glat eller en stjerneformet tylle og sprøjt den ud på bagepapir på en bageplade til en bund, diameter ca. 22 cm.
Bag bunden midt i ovnen i ca. 4 min, dæmp varmen til 100 grader, og bag yderligere 50-60 min. Tag ud og afkøl på bagepapiret på en bagerist.

Beklæd en springform, diameter 24 cm, med husholdningsfilm. Læg marengsbunden i. Det er her, du skal samle din lagkage.

Hindbæris
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring mælk, fløde og vaniljestang og -korn i kog i en rustfri gryde. Tag gryden af varmen, og fisk vaniljestangen op.

Pisk æggeblommer og sukker til luftig æggesnaps i en skål. Hæld den varme flødeblanding i æggesnapsen i en jævn stråle under konstant omrøring, og hæld det hele tilbage i gryden.

Varm op til 85 grader, eller til cremen tykner og bliver cremet, mens der hele tiden piskes. Tag af varmen - cremen må IKKE koge.

Lad cremen blive helt kold og bland hindbærpuréen i. Kør isen i ismaskine, bred den ud på bunden, og sæt formen med den halve lagkage i fryseren.

Prøv også at lave hjemmelavet is - få opskriften på trefarvet is her

Mangois

Pisk fløden til skum, og sæt det i køleskabet.

Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig æggesnaps. Bland flødeskum og mangopuré med æggesnapsen, og hæld mangoisen over hindbærisen i formen med din islagkage.

Stil din islagkage i fryseren i mindst 5-6 timer.

Pynt til din islagkage
Pisk fløde og vaniljesukker til skum. Kom det i en sprøjtepose og lav fine toppe på den frosne islagkage. Sæt din islagkage tilbage i fryseren i mindst 1 time inden servering

Lige inden servering, pyntes islagkage med mango skåret i passende stykker og hindbær. Skær din islagkage for i passende stykker.

Du kan også lave islagkage med andre slags is - prøv fx denne lækre lakridsis

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også