Hjemmelavet pitabrød
Foto: Bjørn Jakobsen
Pitabrød forbinder de fleste nok med 80'er-klassikeren pitabrød med dåsetun, iceberg-salat, agurker, majs og en ordentlig omgang thousand island-dressing. Eller pitabrød med kebab eller falafler en sen aften i byen.
Men pitabrød behøver hverken at være et levn fra det forrige århundrede eller usund fastfood.
Bager du dit eget pitabrød, får det er superlækkert og blødt fladbrød, der fungerer pefekt, fx som tilbehør til græske og tyrkiske retter eller til stærk orientalsk suppe serveret med pitabrød og forfriskende raita.
Eller måske vil du gerne genoplive 80'er-klassikeren med hjemmelavet pitabrød?
Opskrift på 8 stk. pitabrød
Det skal du bruge
25 g gær
3 dl lunkent vand
2 spsk olie
1 tsk salt
Ca. 450 g mel
Server de hjemmelavede pitabrød til lækre, krydrede lammespyd. Opskriften får du her
Sådan gør laver du pitabrød
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt det øvrige og det meste af melet.
Ælt dejen grundigt og stil den til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 225 grader og læg 2 plader med bagepapir eller 2 bagesten ind, så de er varme.
Del dejen i 8 dele, som trilles til kugler. Rul dem til flade pitabrød på et meldrysset bord.
Lad dine pitabrød hæve i 3-4 min. og læg dem ind på den varme plade/bagesten.
Bag dine pitabrød 6-8 min. og læg dem under et viskestykke, så de forbliver bløde.
TIP:
Pitabrød kan også bages i en lukket kuglegrill ved indirekte varme. Lad dine pitabrød efterhæve og læg dem direkte på risten. Luk grillen og bag dine pitabrød 3-4 min., men hold øje med, at de ikke brænder.
Pitabrød er også perfekt tilbehør til en skøn indisk linsesuppe med kylling. Få opskriften her
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.