muffins
Annonce
Brød

Grove morgen-muffins

af Louisa Lorang 11. december 2009
Foto: Anders Schønnemann
Skønne muffins, der i virkeligheden slet ikke er en rigtig muffin, men en rimelig sund, grov morgenbolle. Spis dem, som de er, med smør eller måske med en skive ost

Grove morgen-muffins(12-16 stk.)

DET SKAL DU BRUGE

25 g gær4 dl vand, lunet til ca. 37°4 spsk. honning1 tsk. salt¼ dl ekstrajomfruolivenolie300 g groft speltmel75 g hvedemel

ENDVIDERE100 g god mørk chokolade, hakket100 g valnødder, hakkede50 g hasselnøddeflager50 g mørke rosiner50 g dadler, hakkedesmør eller olie til formen

PRØV OGSÅ: Kernerugbrød med tørret surdej

Opskrift - sådan laver du grove morgen-muffins

1. Opløs gæren i vand, og tilsæt honning, salt og olie. Rør begge slags mel i, dejen skal være som havregrød, og derefter chokolade, valnødder, hasselnødder, rosiner og dadler. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45 minutter - eller natten over i køleskab og derefter 20 minutter ved stuetemperatur.

2. Smør en muffinform eller papirmuffinforme, og fyld dejen ca. halvvejs op i formen. Lad dem hæve i yderligere 20 minutter, og bag dem ved 185° i ca. 15-20 minutter. Servér dem lune eller ved stuetemperatur.

Se her, hvordan du gør:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.