grove chokoladeboller opskrift
Brød

Grove chokoladeboller

af Beagle Iuel-Brockdorff 9. august 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Chokoladeboller er perfekte på morgenbordet i weekenden eller som en sød snack. Opskriften her er af den lidt grovere type, så de mætter ekstra godt.
24 stk

Ingredienser til grove chokoladeboller

  • 1 l koldt vand
  • 25 g gær
  • 3 små tsk salt
  • 300-400 g mørk chokolade
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 600 g fint durummel
  • Ca. 600 g hvedemel

Sådan laver du grove chokoladeboller

  1. Hæld vand og gær i røremaskinens skål og rør det sammen.

  2. Tilsæt salt, grofthakket chokolade, groft mel, durummel og det meste af hvedemelet.

  3. Rør til dejen er som meget tyk ­havregrød.

  4. Dæk dejen med film og stil den i køleskabet natten over.

  5. Læg dejen på en bageplade med bagepapir med to skeer, og lad bollerne hæve i 30 min.

  6. Sæt pladen i en 225 grader varm ovn og bag bollerne i 20-25 min.

  7. Server med eller uden smør.

Prøv også: Rugbrødsboller med chokolade