Opskrift på focacciabrød med tomat, rosmarin og løg
Mad

Focacciabrød — med rosmarin, tomat og rødløg

24. marts 2023
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Line Falck
Foccacia er perfekt som tilbehør — især når det er friskbagt og lunt. Lækkert både til madpakke, picnic og salater. Få opskriften lige her!

DET SKAL DU BRUGE

  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 100 g ølandshvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g små tomater, gerne i forskellige farver
  • ½ rødløg
  • 4-5 kviste frisk rosmarin
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 lille bradepande, 25 x 25 cm

Sådan laver du focaccia med rosmarin, tomat og rødløg:

  1. Opløs smuldret gær i lunkent vand i en røreskål.

  2. Tilsæt de 2 slags mel og salt – dejen skal blot røres sammen med en gaffel og altså ikke æltes!

  3. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.

  4. Forvarm ovnen til 220°. Beklæd bradepanden med bagepapir.

  5. Skrab den hævede dej ud af skålen og over i bradepanden. Tryk dejen ud med fingrene, så den dækker hele bunden af bradepanden.

  6. Dryp olie over dejen, og lav små fordybninger i dejen med fingrene, så olien fordeler sig.

  7. Tryk forsigtigt de hele, skyllede tomater ned i dejen.

  8. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Fordel løg og rosmarin på dejen. Drys med flagesalt.

  9. Dæk formen med et fugtigt, rent viskestykke, og lad dejen hæve i 1 time.

  10. Bag brødet i ovnen i 20-25 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Afkøl på en rist.

Læs også