Brød

Focacciabrød — med rosmarin, tomat og rødløg

Foccacia er perfekt som tilbehør — især når det er friskbagt og lunt. Perfekt til madpakke, picnic og salater. Få foccacia-opskriften lige her!

Focaccia med tomater, rødløg og rosmarin

 
Tid: 15 minutter. Hævetid: I alt 2 timer. Bagetid: 20-25 minutter
Antal: 1 brød
 
DET SKAL DU BRUGE
  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 100 g ølandshvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g små tomater, gerne i forskellige farver
  • ½ rødløg
  • 4-5 kviste frisk rosmarin
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 lille bradepande, 25 x 25 cm
 
 
 

Opskrift - sådan laver du focaccia med tomater, rødløg og rosmarin

Før hævning:
  1. Opløs smuldret gær i lunkent vand i en røreskål.
  2. Tilsæt de 2 slags mel og salt – dejen skal blot røres sammen med en gaffel og altså ikke æltes!
  3. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.

Bagning:

  1. Forvarm ovnen til 220°. Beklæd bradepanden med bagepapir.
  2. Skrab den hævede dej ud af skålen og over i bradepanden.
  3. Tryk dejen ud med fingrene, så den dækker hele bunden af bradepanden.
  4. Dryp olie over dejen, og lav små fordybninger i dejen med fingrene, så olien fordeler sig.
  5. Tryk forsigtigt de hele, skyllede tomater ned i dejen.
  6. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
  7. Fordel løg og rosmarin på dejen.
  8. Drys med flagesalt.
  9. Dæk formen med et fugtigt, rent viskestykke, og lad dejen hæve i 1 time.
  10. Bag brødet i ovnen i 20-25 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Afkøl på en rist.
 
Læs mere om: