Brød
Focaccia med tomater, rødløg og rosmarin
Servér focacciabrødet som tilbehør til en fyldig salat, pak det med i picnickurven, eller spis det friskbagt og lunt, som det er. Her får du opskriften på focaccia med tomater, rødløg og rosmarin
Tirsdag, 11. juli 2017 - 7:54 - af Camilla Biesbjerg Markussen, Foto: Line Falck
Focaccia med tomater, rødløg og rosmarin
Tid: 15 minutter. Hævetid: I alt 2 timer. Bagetid: 20-25 minutter
Antal: 1 brød
DET SKAL DU BRUGE
25 g gær
5 dl lunkent vand
100 g ølandshvedemel
400 g hvedemel
2 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
200 g små tomater, gerne i forskellige farver
½ rødløg
4-5 kviste frisk rosmarin
1 tsk. flagesalt
1 lille bradepande,
25 x 25 cm
Opskrift - sådan laver du focaccia med tomater, rødløg og rosmarin
1. Opløs smuldret gær i lunkent vand i en røreskål. Tilsæt de 2 slags mel og salt – dejen skal blot røres sammen med en gaffel og altså ikke æltes! Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
2. Forvarm ovnen til 220°. Beklæd bradepanden med bagepapir. Skrab den hævede dej ud af skålen og over i bradepanden. Tryk dejen ud med fingrene, så den dækker hele bunden af bradepanden. Dryp olie over dejen, og lav små fordybninger i dejen med fingrene, så olien fordeler sig. Tryk forsigtigt de hele, skyllede tomater ned i dejen. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Fordel løg og rosmarin på dejen. Drys med flagesalt. Dæk formen med et fugtigt, rent viskestykke, og lad dejen hæve i 1 time.
3. Bag brødet i ovnen i 20-25 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Afkøl på en rist.