Citronmåne - den sunde udgave
Foto: Betina Hastoft
En citronmåne du kan servere til dem, der normalt siger nej tak til kage - så enkelt kan det siges. Skynd dig at printe denne opskrift ud, for den bliver en klassiker i dit kagekøkken. Opskriften giver 16 stk. og tager ca. 15 min. at lave og 40 min. at bage.
Du skal bruge:
¾ dl olie, f.eks. raps- eller vindruekerneolie
150 g rørsukker
2 æg
Revet skal fra 1-2 økologiske citroner
2 dl yoghurt naturel
60 g mandelmel
60 g majsgryn/polenta
150 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Pynt
2-3 dl flormelis
Skal og saft af citron
Prøv også disse småkager med citron
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 160°.
Pisk olien og sukkeret sammen og pisk æggene i et ad gangen, til æggemassen er luftig og cremet. Rør citronskal, yoghurt, mandelmel og majsgryn i. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør den sammen. Kom dejen i en smurt springform, ca. 22 cm i diameter, og bag kagen i ca. 40 min. Lad den køle af på en rist.
Rør flormelis og citronsaft sammen til en glasur og smør den ud på kagen.
Drys med revet citronskal.
Energi pr. person: 189 kcal. Fordelt på: fedt 33 %, protein 7 % og kulhydrat 60 %