![Chokoladekage med mokka](https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/desserter/2013/02/1308-chokoladekage-med-mocca/1308-chokoladekage-med-mokka-copy-2.jpg?auto=format,compress&fit=min&fp-x=0.5&fp-y=0.5&ar=414:548)
Brød og bagværk
Chokoladekage med mokka
21. februar 2013af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
En helt fantastisk chokoladekage, der smelter som den dejligste konfekt på tungen. Og det ER faktisk konfekt, for der er slet ikke mel i
Chokoladekage med mokka til 8 personer
200 g rørsukker
1½ dl stærk kaffe (gerne espresso)
250 g mørk chokolade, minimum 70 %
200 g koldt smør
4 æg
DRYS:
1 spsk. finthakkede kaffebønner
Kog rørsukker og kaffe op. Hak chokoladen helt fint, og skær smørret i terninger. Kom chokolade og smør i en stor skål; hæld den varme kaffeblanding over, mens du rører, til både smør og chokolade er helt smeltet. Rør æggene i, ét ad gangen.
Fordel dejen i en smurt, sukkerdrysset springform på 24 cm eller i 8 små runde portionsforme (6 cm i diameter). Bag den store kage i 45 minutter og de små i 25 minutter i en 175° varm ovn.
Afkøl kagen, og drys med finthakkede kaffebønner.
Vild med chokolade? Vi har samlet 30 opskrifter på skønne chokoladekager og desserter