Chokoladekage med mokka
Brød og bagværk

Chokoladekage med mokka

21. februar 2013
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
En helt fantastisk chokoladekage, der smelter som den dejligste konfekt på tungen. Og det ER faktisk konfekt, for der er slet ikke mel i

Chokoladekage med mokka til 8 personer

200 g rørsukker
1½ dl stærk kaffe (gerne espresso)
250 g mørk chokolade, minimum 70 %
200 g koldt smør
4 æg

DRYS:
1 spsk. finthakkede kaffebønner

Kog rørsukker og kaffe op. Hak chokoladen helt fint, og skær smørret i terninger. Kom chokolade og smør i en stor skål; hæld den varme kaffeblanding over, mens du rører, til både smør og chokolade er helt smeltet. Rør æggene i, ét ad gangen.

Fordel dejen i en smurt, sukkerdrysset springform på 24 cm eller i 8 små runde portionsforme (6 cm i diameter). Bag den store kage i 45 minutter og de små i 25 minutter i en 175° varm ovn.

Afkøl kagen, og drys med finthakkede kaffebønner.

Vild med chokolade? Vi har samlet 30 opskrifter på skønne chokoladekager og desserter

Læs også