Brød og bagværk
21. februar 2014

Chokoladekage med kaffe

Denne chokoladekage er lækker og intens og ikke mindst utrolig svær at modstå! Og så bages den helt uden mel
Af: Mai Knauer
Chokoladekage med kaffe

Foto: Columbus Leth

Chokoladekage med kaffe til 8-10 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEKAGE MED KAFFE

200 g rørsukker1¹⁄₃ dl stærk kaffe225 g smør250 g mørk chokolade4 ægspringform på 20 cm i diameter PYNTkakaopulver Opskrift - sådan laver du chokoladekage med kaffe 1. Kom rørsukker og kaffe i en gryde, og kog det til sirup. Kom smør og hakket chokolade ned i siruppen; tag gryden af blusset, og lad det hele smelte stille og roligt sammen. Afkøl, til blandingen er håndvarm. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør dejen jævn og glat. Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir. 2. Bag kagen i en 170° varm ovn i ca. 50 minutter. Kagen skal være klæg i midten. Afkøl kagen helt – stil den gerne på køl til dagen efter. Drys med sigtet kakaopulver inden servering. PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage

Læs også