Chokoladekage med brombær sauce
Foto: Lars Ranek
(6-8 personer)
CHOKOLADEKAGE:
200 g blødt smør
200 g sukker
80 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
100 g mørk chokolade
3 æg
DRYS:
kakaopulver
1 lille håndfuld hakkede pistacienødder
BROMBÆRSAUCE:
½ vaniljestang
300 g brombær
3 spsk. vand
60 g sukker
ENDVIDERE:
1 høj rund tærte- eller springform med løs bund på 18 cm i diameter
Pisk smør sammen med sukker til en ensartet masse. Sigt bagepulver, hvedemel og kakao deri. Smelt chokoladen over vandbad, og hæld den i dejen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt ind imellem. Smør formen med smør. Fordel dejen i formen, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175° i 35-40 minutter. Afkøl kagen, drys den med kakaopulver gennem en sigte, og fordel pistacienødder over kagen.
Brombærsauce: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom halvdelen af bærrene i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn og -bælg. Varm det forsigtigt op, til sukkeret er opløst, og blend det bagefter. Hæld saucen gennem en si og over i en anden gryde, og tilsæt de resterende brombær. Varm dem kort igennem. Servér kagen med brombærsauce.
RELEVANTE LINKS