Chokoladekage i bradepande
Foto: Martin Tanggaard
TID: 1 TIME
Opskriften er til 15-20 stykker.
Ingredienser:
4 æg
400 g sukker
200 g smør
300 g hvedemel
7 spsk kakao
1 spsk bagepulver
Ca. 2 dl kogende vand
1 bradepande,
ca. 20 x 30 cm
40 g mørk chokolade
GLASUR:
200 g flormelis
½ dl kaffe
Fremgangsmåde:
Del æggene i hvider og blommer.
Pisk blommerne godt med sukkeret.
Smelt smørret og hæld det i en tynd stråle i æggesnapsen, mens der piskes.
Sigt mel, kakao og bagepulver sammen og vend i dejen. Tilsæt det kogende vand lidt ad gangen og rør godt.
Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en smurt form og bag kagen i en 170 grader forvarmet ovn i 30-40 min.
Afkøl kagen.
Rør flormelis med kaffe til en tyk masse – det er vigtigt, at glasuren er tyk.
Smør glasuren ud på kagen og pynt med revet chokolade.