Chokolade-orangekage
foto: Bjørn Jakobsen
En lækker chokolade-orangekage med abrikosmarmelade og udrullet marcipan som overtræk.
Chokolade-orangekage
Ingredienser Fremgangsmåde 200 g smør
160 g sukker
2 æg
25 g kakao
120 g mel
40 g kagecremepulver
1 tsk bagepulver
1 tsk revet skal fra øko
appelsin
1 dl fløde 9%
1 spsk abrikosmarmelade
Udrullet marcipan til kageovertræk
(fra Odense Marcipan) Pisk smør og sukker lyst og rør æggene i et ad gangen.
Sigt kakao, mel, cremepulver og bagepulver og rør i
»æggesnapsen« sammen med appelsinskal og fløde.
Hæld dejen i en smurt form og bag ved 170 grader i
en god 1 time.
Afkøl på en rist.
Smør den afkølede kage med marmelade og dæk med den udrullede marcipan.
Her er 6 lækre hjemmelavede værtindegaver - velbekomme!
Julechutney Frugtbrød Pebernødder Chokolade-orange
kage Fransk sylte