Brød og bagværk
22. november 2011

Chokolade-orangekage

En lækker chokolade-orangekage med abrikosmarmelade og udrullet marcipan som overtræk.
Af: Beagle Luel-Brockdorff
Chokolade-orangekage

foto: Bjørn Jakobsen

En lækker chokolade-orangekage med abrikosmarmelade og udrullet marcipan som overtræk.

Chokolade-orangekage

Ingredienser Fremgangsmåde 200 g smør
160 g sukker
2 æg
25 g kakao
120 g mel
40 g kagecremepulver
1 tsk bagepulver
1 tsk revet skal fra øko
appelsin
1 dl fløde 9%
1 spsk abrikosmarmelade
Udrullet marcipan til kageovertræk
(fra Odense Marcipan) Pisk smør og sukker lyst og rør æggene i et ad gangen.

Sigt kakao, mel, cremepulver og bagepulver og rør i
»æggesnapsen« sammen med appelsinskal og fløde.

Hæld dejen i en smurt form og bag ved 170 grader i
en god 1 time.

Afkøl på en rist.

Smør den afkølede kage med marmelade og dæk med den udrullede marcipan.

Her er 6 lækre hjemmelavede værtindegaver - velbekomme!

Julechutney Frugtbrød Pebernødder Chokolade-orange
kage Fransk sylte

Læs mere om:

Læs også