Charlottekage med brombærmousse og rouladeskiver
TID: 1 time + hviletid på køl: min. 4 timer.
10-12 stk. kage
Ingredienser:
BROMBÆRPURÉ:
800 g brombær
225 g sukker
ROULADE:
3 æg
100 g sukker
60 g hvedemel
2 spsk majsstivelse
LÆS OGSÅ: Er du vild med charlottekage? Prøv også denne lækre hindbærmousse
BROMBÆRMOUSSE:
5 blade husblas
1 stang vanilje
½ l piskefløde
Resten af brombærmassen
Fremgangsmåde:
1. Kog brombær og sukker i en gryde i ca. 20 min., til bærrene er kogt ud. Tag 2 dl af puréen fra til rouladen. Blend resten til en jævn puré.
2. Tænd ovnen på 225 grader. Del æg i blommer og hvider. Pisk blommer og sukker til en hvid og skummende masse. Pisk hviderne stive. Bland mel og majsstivelse, vend det i de piskede æggeblommer. Vend til sidst hviderne forsigtigt i. Bred dejen ud på et stykke bagepapir på størrelse med bagepladen. Bag rouladebunden gylden – det tager ca. 5 min. Vend den ud på et nyt stykke bagepapir, drysset med lidt sukker. Lad den køle lidt af, før du forsigtigt trækker det øverste stykke bagepapir af.
3. Smør de 2 dl brombærpuré ud over rouladebunden, mens den stadig er lun. Rul straks bunden til en roulade, pak den ind i bagepapiret og lad den hvile i 15 min.
4. Skær rouladen ud i tynde skiver og læg dem tæt i bunden af en springform uden at mase dem. Læg rouladeskiver op ad kanten af formen.
5. Udblød husblas i en skål koldt vand i 10 min. Skrab vaniljekornene ned i fløden, og pisk den til let flødeskum. Lad husblassen dryppe lidt af. Smelt den ved meget svag varme i en kasserolle under omrøring. Tilsæt 2 dl brombærpuré og rør godt. Bland herefter husblas-brombær-blandingen med resten af brombærpuréen i en skål og vend flødeskummet i. Hæld moussen i springformen oven på rouladeskiverne. Bank formen forsigtigt ned i bordet, så moussen fordeler sig mellem rouladeskiverne. Stil kagen i køleskabet i mindst fire timer, til moussen er stivnet.
6. Løsn kagen forsigtigt rundt i kanten og vend den ud på et fad. Åbn forsigtigt formen, fjern den fra kagen og servér i skiver.