![Æblekage](https://imgix.femina.dk/media/695bf78228e544fd962c89e788dcea0c.jpg?auto=format,compress&fit=min&fp-x=0.5&fp-y=0.5&ar=414:548)
Æblekage
13. januar 2011DET SKAL DU BRUGE:
2 store æbler, gerne belle de boskoop
½ stang vanilje
1 spsk. ahornsirup
½ dl vand
ENDVIDERE:
1 dl piskefløde
50 g mørk chokolade
50 g mandler, ristede
SÅDAN GØR DU:
Skræl æblerne, og skær kernehuset fri. Skær æblerne i grove terninger, og kom dem i en kasserolle med vaniljekorn og -stang, sirup og vand. Lad æblerne koge under låg i ca. 10 minutter, eller til de er møre. De må gerne have lidt struktur efter min mening, men det er en smagssag. Lad æblegrøden køle helt i køleskabet.
Pisk fløden til blødt skum, og riv eller hak chokoladen.
Anret æblegrøden i to glas, og top med flødeskum, chokolade og mandler.
TIP:
Vælg evt. ingridmarieæbler, hvis du ikke kan få belle de boskoop. Under alle omstændigheder er det bedst at bruge danske æbler - de smager af så meget mere end de fleste, vi importerer.
INDKØB:
2 store æbler, gerne belle de boskoop
1 stang vanilje
mørk chokolade
mandler
piskefløde
TJEK:
ahornsirup