boller i karry
Mad

Boller i karry

10. oktober 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Boller i karry er en klassiker. Se vores lækre opskrift her!

Boller i karry til 2 personer:

300 g hakket svinekød
salt og peber
1 lille løg, revet
1 æg
evt. lidt mel

Endvidere:

1 gulerod, revet
1 æble, revet
1 løg, revet
olie til stegning
1-2 spsk. god karry
5 dl hønsefond el. grøntsagsbouillon
1 dl fløde
salt og peber
½ blomkål i mundrette buketter
200 g broccoli i mundrette buketter
1 håndfuld thaibasilikum
1 håndfuld peanuts

Tilbehør til boller i karry:

kogte ris
¾ ananas i terninger til dessert

Sådan laver du boller i karry:

Tænd ovnen på 220°.
Rør kødet med salt og peber, løg og æg. Saml farsen med en smule mel, om nødvendigt. Form farsen til kødboller på størrelse med golfbolde, og steg dem i den varme ovn i ca. 10-12 minutter (eller på en varm pande i lidt olie).
Sautér imens gulerod, æble og løg i lidt olie i en stor, varm gryde. Lad det sautere under omrøring i ca. 6-8 minutter, uden at det tager farve. Kom karryen på og derefter fond eller bouillon. Lad saucen simre under låg i 10-15 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend med en stavblender, og spæd med fløde. Lad boller i karry saucen koge op, og smag til med salt og peber. Kom blomkål og broccoli i, og lad det dampe i et par minutter under låg. Kom dine boller i karry saucen og varm dem forsigtigt med.
Servér boller i karry straks. Top hver portion boller i karry med thaibasilikum og peanuts, og giv kogte ris til.
Servér ananas som dessert til boller i karry.

SPIS BEDRE har en af de mest populære opskrifter på boller i karry - der er en samling af idéer til tilbehør, og tips til de perfekte boller. Se opskriften her: Boller i karry

Læs også