Mad
31. marts 2021

Boghvede-pandekager med laks og purløg

Pandekager med boghvedemel får en fin nøddeagtig smag. I Frankrig hedder de galettes og fås med alverdens former for fyld. En af de dejligt enkle er denne her med cremefraiche, laks, salat og rødløg
Af: Susanne Palmqvist
boghvede-pandekager med laks og purløg

Foto: Anders Schønnemann

Pandekager med boghvedemel får en fin nøddeagtig smag. I Frankrig hedder de galettes og fås med alverdens former for fyld. En af de dejligt enkle er denne her med cremefraiche, laks, salat og rødløg
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 portion pandekagedej af boghvedemel
  • 6-8 flotte skiver røget laks

FYLD

  • 2 små rødløg, finthakkede
  • 1 bdt. purløg
  • 1 bakke rucolasalat
  • ca. 2 dl cremefraiche
  • 18 % fintrevet citronskal af 1 økocitron
  • salt og kværnet peber

TILBEHØR

  • fintstrimlet salat af f.eks. (rød) spidskål og rucola, dryppet med olie og citron
Annonce

Den er velegnet til en frokost, eller du kan rulle dem sammen og tage dem med på picnic. Et glas kølig rosé smager skønt til

(6-8 pandekager)

Sådan laver du boghvede-pandekager med laks og purløg

  1. Lav dejen, og lad den stå i ½-1 time.
  2. Pisk den igennem.
  3. Kom ganske lidt fedtstof på panden, og bag tynde pandekager, så store som muligt.
  4. Gør fyldet klar: Hak løgene meget fint, og snit purløg.
  5. Smør en stor skefuld cremefraiche på hver pandekage.
  6. Riv lidt citronskal hen over.
  7. Læg lidt rucola oven på sammen med en skive laks, og drys med hakket løg og purløg.
  8. Fold kanterne ind. Servér dem med en let salat dryppet med olie og citron.

Kartoffel-pandekager med røget laks

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.