wraps
Aftensmad

Wraps med gulerodsfalafler og hvidløgsdressing

af Emma Martiny 1. marts 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Når bare du husker at sætte kikærterne i blød aftenen forinden, tager det ikke lang tid at lave hjemmelavede falafler. Her får du opskriften på wraps med gulerodsfalafler og hvidløgsdressing
4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g tørrede kikærter
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 3 spsk. tahin (sesampasta)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • olivenolie

HVIDLØGSDRESSING

  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl yoghurt naturel
  • ½ dl tahin (sesampasta)
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • ¼ rødkål
  • 5 stængler palmekål (kan erstattes med grønkål)
  • 4 arabiske fladbrød (kan erstattes med pitabrød eller tortilla-wraps)

1. Sæt kikærterne i blød i en skål rigeligt koldt vand, og lad dem stå i mindst 20 timer (natten over).

 

2. Tænd ovnen på 175°. Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem grundigt. Pil og pres hvidløg. Pil og hak løget. Skræl og riv gulerødderne fint. Skyl og tør persille. Kom det i en foodprocessor sammen med kikærter, tahin, citronsaft, spidskommen, salt og bagepulver. Kør maskinen, så massen samler sig til en dej. Den må gerne være en smule grov. Fugt hænderne med olivenolie, og form små flade falafler mellem håndfladerne. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20-30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Du kan også vælge at friturestege falaflerne eller stege dem i olie på en pande.

 

3. HVIDLØGSDRESSING: Pil og pres hvidløg. Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag den til med salt og peber.

 

4. SERVERING: Skyl og snit rødkål og palmekål meget fint. Lun fladbrødene, og servér dem sammen med varme falafler, kål og hvidløgsdressing.

 

TIP: Udskift gulerødder med f.eks. kartofler, pastinak eller rødbede.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her