Aftensmad

Wienerschnitzel med smørstegte kartofler og sommergrønt

af Camilla Zarah Lawes 15. september 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er gode herreretter til dig og manden i dit liv. Her får du opskriften på wienerschnitzel med smørstegte kartofler og sommergrønt

Wienerschnitzel med smørstegte kartofler og sommergrønt til 4 personer

Paneret kød og alt det rigtige tilbehør – what’s not to like?

INGREDIENSER

4 wienerschnitzler (a ca. 175 g) salt og friskkværnet peber 4 spsk. hvedemel 25 g smør + 2 spsk. olie til stegning  

SMØRSTEGTE KARTOFLER

400 g nye små kartofler smør til stegning  

SOMMERGRØNT

1 lille bundt små gulerødder med top 2 friske røde løg, evt. med top 150 g friskbælgede ærter salt og friskkværnet peber  

TIL SERVERING

små ansjoser bredbladet persille  

Opskrift - sådan laver du wienerschnitzel med smørstegte kartofler og sommergrønt

  1. Smørstegte kartofler: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.   2. Bank wienerschnitzlerne flade, krydr med salt og peber, og vend dem i mel. Steg schnitzlerne i smør og olie på en pande i 2-4 minutter på hver side, til de er flot gyldenbrune.   3. Steg de kogte kartofler på panden; tilsæt lidt mere smør, og brug det som sauce over kartoflerne.   4. Sommergrønt: Rens gulerødder og løg, og del dem i både på langs – lad evt. lidt af toppene blive på. Blanchér gulerødderne i 2-3 minutter i kogende vand, kom herefter løg og ærter i gryden, og kog det hele i yderligere 2 minutter. Hæld vandet fra.   5. Servering: Anret wienerschnitzlerne med ansjoser og persilleblade, og servér med smørstegte kartofler og sommergrønt.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat - Få opskriften her

Oksebøf med bagt kartoffel, bønnesalat og hvidløgssmør - Få opskriften her

Chili con carne med ris og yoghurtcreme - Få opskriften her

BBQ-marinerede spareribs med kålsalat - Få opskriften her