Aftensmad

Vol-au-vent (tartelet) med kylling

af Julie Hey 11. april 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Servér en tartelet til forret eller frokost i en lidt mere raffineret udgave. Her er opskriften på vol-au-vent med kylling. Velbekomme!

Årets bedste påskefrokost

Solæg med rejer

Sennepssild med påskeæg

Dildsild med fennikelsalat

Varmrøget laksemousse med aspargessalat

Vol-au-vent med kylling

Påskekage

Opskrift på vol-au-vent med kylling

Tid: 30 min.Tartelet i en lidt mere raffineret udgave...

Ingredienser

1 skalotteløg½ spsk smør½ spsk rapsolie2 kyllingebryster2 dl vand eller hønsebouillon20 g smør20 g mel¾ dl mælk½ bdt. grønne asparges1 bdt. forårsløg1 gulerod½ dl ærterSalt, peberRevet muskatnød8 butterdejsreder(vol-au-venter) Evt. ærtespirer

Fremgangsmåde

Pil skalotteløget og hak det fint. Vend løget i smør og rapsolie på panden i 1 min.Tilsæt kyllingebrysterne og brun dem på begge sider. Tilsæt vand eller bouillon og steg kødet i 5-7 minutter på hver side. Tag kødet op af lagen og lad det køle af.Smelt smørret i kogelagen og tilsæt melet under omrøring, så saucen jævnes. Spæd med mælk.Bræk kyllingekødet i mindre stykker.Knæk det nederste fra aspargesene af og skær dem i skiver.Rens forårsløg og skær dem i skiver.Skræl guleroden og skær den i terninger. Kom kylling, asparges, forårsløg, gulerod og ærter i saucen og smag til med salt, peber og revet muskatnød.Varm butterdejsrederne i ovnen i et par min., og fordel kyllingefyldet i de varme reder. Pynt evt. med friske ærtespirer inden servering.